I.v.m de corona crisis is de reunie 2020 niet doorgegaan, voor 2021 is nog geen datum gepland. Op 16 december is onze sobat Dirk Heetebrij overleden. Op 13 juni is onze sobat Gerrit Westerbaan overleden. Op 13 september j.l. is onze Sobat Jo Zweiphenning overleden.

Bezoek aan de koffiefabriek op Biak (Kopi Garuda) met foto’s.

.

.

Hier op Biak is dus echt een koffiefabriekje. Dat weet ik al heel lang, maar ik was er nog nooit geweest. Nu kom ik er 2x in de week langs als ik naar Urfu ga en als ze dan aan het branden zijn, hmmmm dan ruikt het zo lekker naar koffie. Ik had een paar weken geleden met Oktov die me altijd ophaalt in Urfu, afgesproken dat we er naartoe zouden gaan. Dat hebben we gedaan. Ik ben er binnengelopen en werd uitermate vriendelijk ontvangen.

Geen enkel probleem, ik mocht alles zien, het hele proces van koffiemaken tot aan het verpakken toe, heb uiteraard ook koffie gekocht, net gebrand en gemalen zelfs nog wat warm. Ik ben en blijf een ontzettende koffieleut vooral met deze koffie, die qua smaak mij doet denken aan de koffie van Douwe Egberts. 

Een van mijn vragen was ook: hoeveel mensen werken hier? De eigenaar een Chinese Indo, vertelde dat er 8 mensen werken, hiervan zijn er 6 Papua. De eigenaar bleek ik al eerder ontmoet te hebben zonder te weten dat hij de eigenaar van de fabriek is...

.

Merknaam Koffiebranderij op Biak

 Koffiebrander

 Koffiebrander in werking

.

 Sorteren van de koffiebonen

  

De koffie verpakt en klaar voor verzending

 

 Truus van Vliet, Biak

 Bron: http://www.sorido-biak.nl (Website van Jan van Galen). 
Hoofd menu

Open menu

Statistieken

Artikelen bekeken hits
909542
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com