I.v.m de corona crisis is de reunie 2020 niet doorgegaan, voor 2021 is nog geen datum gepland. Op 16 december is onze sobat Dirk Heetebrij overleden. Op 13 juni is onze sobat Gerrit Westerbaan overleden. Op 13 september j.l. is onze Sobat Jo Zweiphenning overleden.

Sobats,

 

Omdat vanwege het vertrek van Truus terug naar Nederland en de corruptie door het schoolhoofd in Urfu, we niet meer op een verantwoorde manier kunnen sponsoren op Biak, zijn we op zoek gegaan naar andere wegen.

We hebben intussen contact met Jantinus Weggeman die vier maal per jaar namens de Waterleidingsmaatschappij Drente naar Biak gaat, om ter plaatse onder zijn leiding onderhoud te laten uitvoeren aan de waterleiding.

Jantinus is zeer begaan met het lot van de Papoea's en hij heeft daar in de afgelopen jaren dan ook kunnen vaststellen waar de grootste problemen zitten. Hij heeft intussen twee betrouwbare dames gevonden, beide Papoea vrouwen, die de sponsorgelden die Jantinus hiervoor van kennissen en familie weet te vergaren in de kampongs besteden om de ergste nood te ledigen.

Er wordt geen geld aan Papoea's gegeven, maar alleen voedsel of bij een zeer dringende behoefte ook wel bouwmateriaal om reparaties aan de hutten uit te voeren.

Door deze manier van sponsoren wordt indirect ook wel het onderwijs ondersteund, omdat als er voldoende voedsel is de ouders eerder geneigd zijn om de kinderen naar school te sturen, want de behoefte aan voedsel vergaren is daardoor wat minder.

Van alle uitgaven wordt door de dames een boekhouding bijgehouden en verantwoording afgelegd.

Jantinus heeft een en ander nog in een persoonlijk gesprek met onze voorzitter Piet van Londen en onze penningmeester Frans Beets toegelicht.

Op grond hiervan hebben wij besloten om per direct € 500,00 naar Jantinus over te maken voor ondersteuning van de Papoea's op Biak en eventueel omgeving.

22 juli 2012 Thijs

 

Hoofd menu

Open menu

Statistieken

Artikelen bekeken hits
909549
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com